Reviews van #introvert like a boss

Ik vroeg ex-cursisten: "Welke tip is je bijgebleven, nu 3 maanden later? 

"Onwijs inspirerend hoe je de cursus geeft, zo dicht bij jezelf blijft, de puurheid te zien."

"Ik kwam er door de cursus achter dat ik ook hoog sensitief ben, had die link gewoon nooit gelegd"

Onthouden dat het niet erg is dat je niet altijd energie hoeft te krijgen van anderen/ en dat opladen ALLEEN ook normaal is. Sindsdien steeds vaker alleen naar de sauna/rustig ergens koffie drinken etc.

*****

Het voornaamste wat ik geleerd heb is mijn eigen grenzen weten en dat ik nu genoeg ruimte inplan om weer op te laden. Ook geleerd om me ook af en toe extravert te gedragen.

*****

Grenzen stellen is niet alleen weten wat je niet wilt, maar vooral ook wat je wel wilt

*****

Niet alleen meer inzicht in "wat" ik ben, maar ook hoe ik dat kan gebruiken en vooral dat ik mezelf toestemming mag geven om tijd voor mezelf te nemen na een drukke sociale dag. Als extraverte introvert lijkt het voor de buitenwereld namelijk alsof alles prima is, maar als ik die tijd alleen erna niet neem ben ik  savonds of de volgende dag! Heel dankbaar voor deze en de andere cursussen ♥️♥️♥️

*****

Introvert zijn is oké! Accepteer het van jezelf en ga je vooral niet anders voordoen omdat anderen dat willen! :)   

*****

Nee zeggen is een ja tegen jezelf. 

*****

Dat ik mijn leven kan zien als de Sims... vaker mijn balkjes checken!! 😃👍

*****

De hele cursus heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen in mezelf en beter mijn grenzen aan te geven en te herkennen. Ik deed de cursus in een periode waarin het niet goed ging met mij. En hetgeen mij het meest is bijgebleven van de cursus #introvertlikeaboss is dat elke nee tegen een ander een ja tegen jezelf is. Ik voelde me vroeger schuldig als ik nee zei, tegenwoordig ben ik trots omdat ik ja tegen mezelf zeg. Ik ga de cursus zeker nog een keer doen.. Ik ben namelijk razend benieuwd welke onderdelen me nu gaan aanspreken nu ik weer helemaal lekker in mijn vel zit. Gr Esmeralda

*****

Een aantal tips zijn me bijgebleven, maar vooral het algehele gevoel dat ik m'n eigen grenzen kan bepalen. Dat er niks mis is met introvert en hsp te zijn, en dat ik goed naar mezelf moet luisteren. Sinds de cursus heb ik een eersteklas-kaartje gekocht voor de trein, omdat ik behoefte had aan rust. Let ik er veel beter op dat ik m' n agenda niet volprop met afspraken. En voel ik me veel tevredener met mezelf en het introvert zijn! Ik kan het uedereen aanraden!  

*****

De beste tip aller tijden was voor mij:   Met ‘Grote kans dat ik erbij ben’ reageren als je uitgenodigd wordt voor een feestje. Superfijne tip! Op deze manier behoud ik de positieve flow van degene die mij uitnodigd. Helemaal goed. Altijd de positieve flow behouden. Thanx C!😊❤️

*****

Ik snap nu eindelijk waarom ik het mezelf soms zo moeilijk maak door jouw quote ‘er moet een hele sterke interne drive zijn om zichtbaarheid te durven opzoeken’. Ik wil zo graag mensen inspireren tot leuk duurzaam leven, dat spreken of interviews geven best vaak belangrijk is. Door dit inzicht vind ik die zichtbaarheid opzoeken veel minder moeilijk, omdat het bijdraagt aan iets wat ik heel graag wil. (Dus meer focus op mezelf ipv wat een ander van me vindt)

*****

Ik heb veel gehad aan de erkenning. ‘Het is oké als je de keuze maakt om alleen te zijn’ Je bent dan niet raar of asociaal. En je kan dan alsnog een power vrouw worden en een zichtbare functie hebben.

*****

Grenzen, grenzen, grenzen! Dat het ok is om die te stellen, en juist ook in positieve zin. Ik snap nu eindelijk waarom ik met liefde iets meer betaal voor reizen 1e klas. Omgeving is zoveel fijner voor me, minder prikkels en energie van andere mensen.

*****

Dat je nee mag zeggen als je niet wilt, grenzen zijn oké. Dat het ook heel erg oke is om introvert te zijn en een business te runnen. Dat is gevoel wat ik er van over heb gehouden. Het gaat goed samen vooral als je tips toepast!

*****

Ik vind jouw trainingen super fijn. Ik heb er nu 2 gedaan, introvert like a boss en worth it. Beide dankbaar voor. Zo fijn om bewuster te worden van wie ik ben, hoe ik het in kan zetten en ook denk ik nu positiever. Lessen geleerd in plaats van teleurstellingen verwerken, heel waardevol. Ook je boekentips heb ik opgeslagen, wat een powerhouse ben jij omtrent het onderwerp introvert. Je gaat er zo bewust mee om, je bent zo positief, het werkt aanstekelijk! Dank je wel Charlotte!

*****

Onwijs inspirerend hoe je de cursus geeft, zo dicht bij jezelf blijft, de puurheid te zien. Je bent 1 van de weinige die ik langdurig kan volgen op insta zonder dat ik je vervelend kan vinden ;)

*****

De bubbel vullen met positieve energie vond ik geweldig. Zelfs thuis met rothumeur goed uit te voeren!

*****

Zo fijn om al jouw cursussen te volgen! Jij bent mijn dagelijkse dosis positieve inspiratie en door jouw stories en cursussen te volgen, voel ik me enorm 'empowered' om een badass businessvrouw te zijn, precies zoals ik nu ben. En gewoon mijn enthousiasme te volgen, zonder me steeds af te vragen of ik het wel goed doe volgens de mening van andere ondernemers. Heerlijk!

*****

Wat ik vooral heb onthouden is dat ik al heel veel dingen deed (zoals tijd voor mezelf nemen en iets eten voor ik ergens heenga), maar nu snap ik ook waarom ik dat deed! Ook durf ik nu beter naar mijn gevoel te luisteren en hiernaar te handelen! Aanrader voor iedereen, als je introvert bent voor jezelf en als je dit niet bent om de ander (beter) te begrijpen!

*****

 

Wat ik zo sterk vind aan de cursus is de dwarsdoorlopende boodschap: het is oke dat je introvert bent. Dat wist ik natuurlijk heus wel, maar toch sluipt er onbewust soms een beetje twijfel in. Er weer bewust van zijn geeft rust en vertrouwen. Daardoor wordt het ook steeds makkelijker om de keuzes te maken die bij mij passen. Superbedankt!

*****

 

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om mijn grenzen aan te leren voelen en vervolgens ook aan te geven; ten eerste aan mezelf, maar ook steeds meer richting anderen. De tip over hoe te reageren op een uitnodiging voor een feestje bijvoorbeeld ("lijkt me heel leuk, ik kan er waarschijnlijk/mogelijk bij zijn, en ik laat het je tegen die tijd weten) vond ik geniaal en werkt goed voor me!

*****

Wanneer iemand vraagt om af te spreken zeggen, joh wat leuk! Ik denk er even over na en kom bij je terug

Dankjewel lieve Charlotte voor alle tijd en energie die je in je trainingen stopt. Het is elke dag even een momentje alsof ik bij jou op de bank mag zitten onder zo een heerlijke Zachte deken. Liefs, Lein

De tip die me het meest is bijgebleven, is 'Zie hooggevoelig(/introvert) zijn als net zoiets als een brildrager zijn: hier mag je dus gewoon geld aan uitgeven.' Heb er lang over nagedacht, maar vorige week de noise cancelling koptelefoon gekocht die jij aanraadde en OMG: ik voel me ineens een superblij ei wanneer ik heerlijk in mijn eigen bubbel over straat loop. Heel erg fijn dit, scheelt me zoveel energie en hoofdpijn!

*****

Sowieso het gevoel dat het oké is om introvert te zijn, maar ook mijn eigen grenzen een stuk duidelijker te herkennen en daardoor te zorgen dat het niet “mis” gaat en ik vaker een fijne tijd heb.

*****

Goed kijken of iets FOMO is wanneer je eigenlijk niet wilt gaan maar het idee hebt dat dit niet aardig of leuk is. Wanneer ik mezelf zie op het feestje (visualiseren) en daar een fijn gevoel bij krijg ga ik wel anders niet.

*****

Ik heb aan de hele cursus onwijs veel gehad, maar als ik één ding moet noemen die ik dagelijks gebruik, dan is het de tip om dagen “aan te kunnen”, door tijdens een werkdag om de paar uur een korte pauze in te lassen en je tijdens een (voor jouzelf) intensieve familie-dag af en toe terug te trekken (en dat dit ook dmv het lezen van een boek kan zijn). Kleine dingen dus, maar met groots effect.

*****

Ik ben gaan uiten naar mensen in mijn directe omgeving dat ik introvert ben en daarom bepaalde dingen doe of laat. Een coming out traject zeg maar. Zo is het makkelijker geworden om grenzen te stellen.

*****

Ik kwam er door de cursus achter dat ik ook hoog sensitief ben, had die link gewoon nooit gelegd ofzo. Daardoor ben ik mijn leven super anders gaan inrichten en heb ik veel meer rust doordat ik meer trouw aan mezelf ben. Ik heb dus heeeeel veel gehad aan het grenzen bedenken en aangeven. ❤️

*****

Nee is ook een antwoord. Daar was ik gelukkig (door m’n burn-out) al iets beter in geworden maar door jouw inzichten nog meer!

*****

Leef je leven op jouw eigen voorwaarden, ook als anderen daar een andere mening over hebben. BE YOU!

*****

Mezelf de vraag stellen 'Wat heb ik nu nodig?' (om me weer goed te gaan voelen bijv) Geeft zoveel helderheid! En het antwoord is meestal simpel uit te voeren, ideaal ☺️

*****

Oh heel veel! Maar een van de allerfijnste tips vond ik om, als je binnenkomt op een feestje oid even in de deuropening te blijven staan en in gedachte een beetje liefde te sturen naar iedereen die aanwezig is. Deze tip helpt mij heel erg omdat ik niet meteen word ‘opgenomen’ in het tempo van het feestje en omdat ik minder ‘bang’ ben om iets geks te zeggen.

*****

Aanvoel wanneer ik overprikkeld ben en een lijstje klaar hebben met dingen die dan kunnen helpen.

*****

Een nee tegen een ander is een ja tegen jezelf! Én de Sims balkjes, ik zie ze nu super vaak voor me bij simpele vragen als, hoever is mijn wc balkje, honger balkje, alleen zijn balkje, etc.

*****

Het is oké om afspraken af te zeggen als ik niet lekker in mijn vel zit. Geeft me zoveel rust en ruimte. Alleen de gedachte dat het mag en dat ik me er helemaal niet schuldig over hoef te voelen. Heerlijk! 

*****

De lijst met dingen om te doen als je even laag in je energie zit en wilt opladen (alleen of in een groep) is een lifesaver. In plaats van niks doen gooi ik nu een puzzel op tafel om me op te focussen. Uiteindelijk doen er dan vanzelf ook andere mensen mee.

*****

Dat het juist fijn is om jezelf de luxe te gunnen van een uber of eten bestellen of een dure koptelefoon.. het is geen geldverspilling, je verdient t namelijk weer op een andere manier terug.. was echt een eyeopener, waardoor ik mijzelf meer ben gaan gunnen ♥️

*****

De manier waarop de filmpjes en les stof zijn gemaakt heel toegankelijk vermakelijk. Hierdoor houd ik interesse en blijft de les stof beter hangen :)

*****

Ik vind je echt een voorbeeld. Super inspirerend. Door jou kies ik ook steeds vaker voor mezelf. Geef ik mijn grenzen aan en weet ik wanneer mijn energie level te laag dreigt te raken. Ook eet ik vaak iets vooraf als ik nu maar een laat etentje moet. Jij brengt en geeft echt energie.

*****

De manier van de cursus vind ik erg prettig. Een luchtige maar toch leerzame manier. Ik vond heel veel dingen herkenbaar en verhelderend en vooral; ik ben niet de enige die zo is. Ik vond mezelf soms een aansteller en nu denk ik, zo is zit ik in elkaar, ik vind m’n leven prima dus dat is een fijne stap!

*****

Ik vind je cursussen erg fijn om te volgen, hoe je spreekt, de info die je geeft, de duur van de cursus en natuurlijk gewoon hoe je bent. Het is heel laagdrempelig en voelt persoonlijk. Je bent een topper!

*****

Ik herkende alles zo goed. En die zelftest vond ik ook fantastisch. En het feit dat ik mezelf op nr 1 moest zetten qua sociale dingen doen. Doe ik dus nu ook en voel me veel fijner nu, als ik zin heb ga ik naar een sociale gelegenheid en anders niet. Ik zeg nu ook nooit meer, ik ben er bij! Maar eerder, ik ga kijken of het lukt. Kan niks beloven

******

Dat Introvert niet betekend dat je persé verlegen bent! Dit heeft voor mij echt deuren geopend en een hele andere kijk op het leven! Sindsdien durf ik veel meer te zeggen en te doen! Rennierens

 

******

Je kan prima 'aan' zijn maar je mag daarin ook grenzen stellen en heel bewust 'uit' zijn.

 

******

Me-time is net zo belangrijk als wat dan ook, daar mag je gerust tijd voor vrijhouden en aan anderen aangeven dat je dan niet beschikbaar bent. Dit was echt een eye-opener voor mij!

 

******

Ik vond de cursus een eye opener. Zo blij dat ik mee heb gedaan. Voelde alles op zijn plaats landen. Bedankt! Je deed het ook super. Heel oprecht en echt uit ervaring. 

 

******

Het inzicht dat als andere mensen niet in contact staan met zichzelf en hun grenzen, dat dat geen reden is om jezelf aan hun niveau te gaan meten.

******

Ik denk nog zo vaak een deze cursus terug! Het was allemaal zo herkenbaar en waardevol, dat ik nu veel meer voor mijzelf durf te kiezen ipv een ander. En ik heb hem al aan zoveel mensen aanbeveeld

De cursus was sowieso een eyeopener voor mij omdat ik altijd gedacht heb dat ik extrovert was. Dat extro of introvert zijn te maken heeft met hoe jezelf oplaad vond ik echt een mooi inzicht! En je verhaal over je interne weegschaal vond ik heel boeiend. Als je teveel prive gedaan hebt ga je weer meer focus op werkleggen en andersom. Telkens weer de balans goed krijgen. Toptip!

*****

Verzin 5 luxe dingen die jij jezelf als hsp wilt geven! Heel mooi gedachtegoed.

*****

Meer intuïtief naar mezelf / m’n lichaam luisteren. Heb meer balans en rust voor mezelf ingebouwd. Het gaat nog niet vlekkeloos maar ik denk wel snel; oh ja, dat moet ik doen want dat werkt voor me.   En hoe dat anderen kunnen reageren; ik probeerde het altijd uit te leggen en nu is het meer, ik ben ik, jij bent jij, en ik heb dit nodig. Geen schaamte meer!

*****

 Het eerste inzicht dat introvert zijn betekent waar je je energie uit haalt was zon eyeopener! Daardoor viel er echt een last van m'n schouders. Want ik ben absoluut niet verlegen oid, en best wel outgoing. Maar ook écht introvert en hsp. En dat kan ik nu plaatsen en accepteren. Ik ben niet raar!

*****

Dat een 'nee' tegen een ander een 'ja' tegen jezelf is. Ik heb deze uitspraak al aan zo veel vriendinnen verder verteld die met soortgelijke vragen of problemen zaten. Ik gebruik zelf vaak de uitspraak: Nee zeggen is het tonen van kracht, niet van zwakte. En jouw tip/uitspraak zet hier extra kracht bij. Met als resultaat dat ik op woensdagochtend, op mijn vrije dag, echt even nee zeg tegen mijn werklaptop en ja tegen ontbijt op bed :). 

*****

Zeg met ja tegen hetgeen je graag wilt, dan blijft er vanzelf minder ruimte over voor de dingen waar je liever nee tegen zegt

*****

Wat ik vooral heb onthouden zijn de tips in gezelschap: de gastvrouw spelen, kwartiertje voor jezelf pakken, als je met iemand misschien wil afspreken een derde laten uitnodigen zodat je kunt afhaken. Dat soort dingen pas ik geregeld toe! Om liefde uit te stralen wanneer ik een ruimte in stap met onbekenden of mensen waarbij ik me niet super op mijn gemak voel. Helpt mij ook!

*****

Kies de momenten waarop je onder mensen wilt zijn. Niet schuldig voelen als je last minute wilt cancellen. Onwijs vaak toegepast en zo fijn, echt een opluchting.

*****

De tip dat je bepaalde ‘verplichte’ situaties altijd kunt aanpassen zodat ze beter bij me passen. Zo ga ik nu ook vaak eerder weg bij feestjes en ben ik dan nog helemaal vrolijk i.p.v. leeggezogen en dronken 🤩.

*****

Voornamelijk dat het normaal is om te voelen dat ik “tijd alleen” nodig heb. Dat is niet raar en maakt me niet a-sociaal.    Eerst voelde ik me in een hoekje gedreven als ik geen zin had om iets te doen, terwijl anderen wel gingen. Dan ging ik maar mee en daarmee over m’n eigen grens heen.    Dát is belangrijk: eigen grenzen stellen en bewaken!

*****

De acceptatie naar jezelf dat jij kenmerken van een introvert hebt, en dus voor jezelf mag kiezen en energie in jezelf mag stoppen. Door bijv niet naar dat feestje te gaan, of niet altijd een gesprek op gang hoeft te brengen en te houden.

*****

Aan jezelf vragen wat je nodig hebt op een moment dat je merkt dat je je grens over gaat! Heel concreet en fijne tip!  

Dat elke ja tegen een ander een nee tegen jezelf is. Ik zeg nu veel vaker ja tegen mijzelf en accepteer mijn introvert momenten. Dat voelt zoveel fijner!! 

*****

Ik wist nooit dat ik introvert was aangezien ik geen muurbloempje ben en het niet erg vind om voor een groep te spreken. Door deze cursus vielen er een hoop puzzelstukjes op zijn plaats en weet ik hoe ik er mee om moet gaan! Erg fijne cursus om te volgen jouw energie en manier van vertellen is erg fijn. Eerlijk met een randje humor en sarcasme.

*****
De cursus heeft me echt veel gebracht. Ik was al iemand die d'r eigen plan trok, maar nu weet ik waarom. Je bent echt een inspiratie!

*****

Wat ik heel leuk aan je vindt, is dat je ook je spirituele interesse met ons deelt. Ik mediteer zelf ook heel veel en weet dat daar je kracht ligt. Diep naar binnen is krachtig naar buiten ❤️☀️ Ga lekker zo door, je bent een heel mooi persoontje, superinspirerend en authentiek. Bighuggie

*****

Hele waardevolle cursussen geef je. Ik zou zo een abonnement afnemen. Alle cursussen die ik heb gevolgd zou ik graag meerdere keren volgen. Heel blij mee!

 

*****

Ik denk de tip van “stel dat iedereen nu ook thuis alleen op de bank zou zitten, zou ik me dan nog steeds rot voelen?”. Die relativeert altijd zo fantastisch voor mij en maakt het heel duidelijk of t FOMO of behoefte aan buiten/mensen/prikkels/sociaal contact is.

 

*****

Vooral heel dicht bij jezelf blijven, wat goed voor jou is. Niet wat je denkt dat een ander van je verwacht

*****

 

Dat je op een verjaardag niet altijd tegen iedereen gedag hoeft te zeggen als je aan jezelf merkt genoeg te hebben. Ik ben tijdens een evenement bij de borrel weg gegaan omdat het "to much" was en dat voelde heerlijk!

 

*****

Het besef dat ik introvert ben, dat ik tijd voor mezelf nodig heb en moet nemen.

*****

Het inzicht dat ik ook hsp ben, heel fijn om te weten!!

*****

Dankzij de cursus voel ik me niet meer zo'n vreemde eend. Ik kan mezelf beter accepteren in m'n introvertheid en heb geleerd me niet schuldig of rot te voelen als ik weer eens Sjaak Afhaak ben.

 

*****

Lief zijn voor jezelf❤ Eten wanneer je honger hebt, slapen wanneer je moe bent enz.

 

*****

Eigenlijk zijn het er veel meer hoor, maar die van het sims balkje (heb ik honger?) pas ik nu dagelijks toe als ik wegga. Super handig!!

 

*****

De belangrijkste les die ik eruit heb gehaald is bewustzijn. “Dat gevoel heb ik ook altijd!” Wauw zo fijn om te merken dat het geen gekke eigenschap van mij is, maar dat ik het juist mag omarmen. Ook hielpen de concrete tips er bij. Oh en deze vraag stel ik me altijd als collega’s wilde stapverhalen hebben: “Als iedereen onder een dekentje op de bank zou zitten. Zou ik dan op stap willen?” Goeie eyeopener want het anwoord is altijd NEE!

 

*****

De punten die jezelf moet gunnen om “beter” voor jezelf te zorgen/ beter in je vel te zitten zoals dat jij 1e klas treinkaartjes koopt of je noice cancelling headphones.

*****

Dit was één van de belangrijkste dingen dat ik vorig jaar heb gedaan wat mijn zelfvertrouwen en het geloof in mezelf zo enorm heeft laten groeien, samen met de productiviteits cursus. Wil je alleen maar bedanken daarvoor!

Je bent echt een topper! Je cursus is een echte eyeopener voor iemand die precies tussen introversie en extraversie in zit, die ook hoogsensitief is! Voor mij is deze cursus echt top geweest in het ‘accepteren’ van mezelf dat ik niet overal bij hoef zijn (FOMO).

Cursus begint weer zomer 2020
 

  • 700 stories

  • live Q&A 1 uur

  • E-book

  • Community op instagram

  • 99,- ex btw (21%)

C.Academy

Herengracht 498

1017 CB Amsterdam

info@thecacademy.com

Kvk: 77077199

Privacy Policy

Liever iets anders doen? De cursus #unlimited me kun je ook kopen